Az IntroWeb
Karrier
Referencia
Ügyfeleinknek
Elérhetőség
Pályázat
Adatkezelés

IntroWeb Kft.

Responsive, mobil barát weboldal

Napjainkban a honlapok megtekintésére használt eszközök folyamatosan változnak. Újabb és újabb méretű, illetve felbontású Monitorok, okos-tévék, laptopok, tabletek, okos-telefonok érhetők el a gyártók kínálatában. 

Ennek velejárójaként elhibázott döntés lehet egyetlen képernyő felbontásra, egyetlen kijelző méretre tervezni egy weboldal megjelenését, hiszen a látogatók - a potenciális ügyfelek – a leg különbözőbb méretű kijelzőkkel rendelkező eszközökről kezdeményezik ugyanannak a honlapnak a megnyitását és böngészését.
Van aki okos-telefonról, van aki tabletről és van aki laptopról vagy éppen hagyományos asztali gépről nyitja meg a weboldalt. 

Jó, és optimális megoldás, ha elmondhatjuk a megvalósult honlapról, hogy az mindegyik fenti csoportba tartozó kijelzőn könnyen olvasható tartalmat jelenít meg, ergonomikus szerkezettel és szép designnal rendelkezik.

A reszponzív designtervezés során több méretben készítjük el a grafikát, és az oldalfejlesztés úgy valósul meg, hogy változó felbontás és kijelző méret mellett is a képek szépen jelenjenek meg (gondoljunk csak a Tablet álló és fekvő tájolásának „menetközbeni” változtatására), a betűméret olvasható marad, a gombok és menüpontok alakulnak a könnyű navigálhatóság végett.
Így a látogató a honlapot átláthatónak, könnyen kezelhetőnek, összességében komfortosnak érzi.

A responsive webdesign lényege, hogy mindösszesen egyetlen weboldal kerül elkészítése, ugyanazt a tartalmat jelenítjük meg minden eszközön.
Ez az egyetlen weboldal másképpen reagál az egyes képernyőméretekre – tehát az oldal igazodik a látogató eszközének képernyő felbontására -, így az oldal egyes elemeinek szélessége lecsökken, a menüpontok összerendeződnek, ahol 4 oszlopos megjelenés volt, az végül már fokozatosan 1-re csökken, de a weboldal funkcionalitása megmarad. 
A responsive weboldalak feleslegessé teszik a tartalmak külön formátumban történő felvitelét, hiszen nem kell minden platformra külön-külön feltölteni és formázni azt.

Az általunk preferált reszponzív megjelenési határpontok az oldalszélességre vonatkoztatva: